Livsfarlig riksvei- vil den koste liv før sommerferien?

Hovedpulsåra til Setesdal smuldrer opp

I dag tok jeg turen til Evje fra Vegusdal, og ble minnet på at her er det, og vil bli farlig utover våren.

Flere steder utenom den nye traseen i Hovlandsdalen har nå et toppdekke som gjør det farlig å kjøre utover våren. I bil går det rimelig greit, tross at man får noen smell når man treffer hullene, eller kommer i kjørefeltet der det nesten føles ut som et vaskebrett.

Om to-tre måneder får vi de første motorsyklistene på veien og da er disse utfordringene rene dødsfellene. Treffer man med et forhjul i rette hull i 80-100 km i timen her, så trenger man ikke rare fantasien for å skjønne faren.

Her må Statens vegvesen og deres oppsynsmenn virkelig se etter, noe jeg regner med allerede er gjort. Nå bør det skiltes, og så fort en eventuell tele senere løsner, må toppdekket vedlikeholdes. Nederst i dalen er det ok men ikke mer, men etter Lislevand mot Evje, er det ikke trivelig å kjøre lenger -Og det på en så viktig vei, med god trafikk og til tider der høy hastighet finner sted.

Mens jeg stoppet flere steder møtte jeg også en turist i vinterferien, som hadde samme oppfattelse som meg ; når tohjulingene kommer her, da blir det farlig (!)

Her er noen av hullene( bildene under) jeg kom over, der også en billist stoppet og kommenterte veibanen og toppdekket. Et illustrert bilde også på hva som skjer med små hull i veien, der farten kan bli stor.

Undertegnede anser seg som en erfaren sjåfør og har 36 år bak rattet. Denne veien anser jeg som en strekning der ulykker kan skje, fordi man ikke har vedlikeholdt veien godt nok. Og med de krav som i dag stilles til biler og personer bak rattet, må man også kreve en viss sikkerhet der man ferdes.

Innlegg av Jan Reidar Vågsdalen Vegusdal, Mykland og Iveland Bygdeavis

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *