Er vi ikke alle like verdifull!!!

Jeg blir så lei meg men også så fryktelig provosert. Har nettopp sett programmet “Norge bak fasaden.” Her får vi oppleve at unge mennesker med alvorlige sykdommer ikke får behandling fordi medisinen er for dyr.

Det ene eksemplet som blir vist, viser en ung kvinne som ikke får behandling fordi hun er over 18 år. Jeg forstår godt at hun føler seg som mindre verdig enn andre. Tenk å være i en slik situasjon!!! Hun må innfinne seg med at hun ikke får behandling fordi hun er over 18 år.!!!

Måtte de som sitter i beslutnings forum… De som bestemmer hvem som skal få, eller ikke få behandling, selv får føle dette på kroppen. Vi strør rundt oss med penger rundt om i verden. Penger som vi i sjelden kan se nytteverdien av. Jeg glemmer aldri da en norsk ministrer ”på strak arm” bevilget 100 millioner til et land i østen…en bevilgning som ikke var behandlet i forkant!! Disse pengene sikret trolig en fremtidig rolle i ett eller annet internasjonalt forum for vedkommende statsråd…og dette er mange, mange år siden.

Oljefondet representerer i dag ca 2 millioner pr norsk statsborger…..og så sitter noen få personer og bestemmer over hvem som skal leve og hvem som skal dø…. kun basert på alder og økonomi….og dette har Stortinget bestemt… JEG BLIR SÅ FORBANNA. Du som har lest dette; Tenk om du eller dine er en av de som ikke får behandling…du er ikke så mye verd! ……syns de som bestemmer. Hva du ville følt og gjort!!!

Forfatter Åge Midtun