Barnetrygden økes

Stortinget har nå vedtatt at barnetrygden skal økes fra 1. september.
Dette er jo fantastisk – for de med barn under 6 år.
Alle de som har begynt på skolen og trenger ekstra støtte til skolesaker, nye klær, fritidsaktiviteter og som også spiser mest, sliter mest på tingene sine, de som trenger telefon, ny sykkel, osv… de får ikke en krone.


Hvorfor?
Jo, fordi i følge Ropstad, som er partileder for KrF, så er det de med barn under 6 år, som har trangest økonomi.

Vel, i følge SIFO’s referansebudsjett for personer i Norge, så viser denne at det koster kr. 8.815,- i måneden å forsørge en gutt mellom 14-17 år.
Samme referansebudsjett, viser at det koster kr. 6.215,- å forsørge en jente mellom 4-5 år.

Spørsmålet er jo hvor partilederne får tallene sine fra? Hvordan kan en 4-åring koste mer enn en 17-åring? Tenker de på bleier, regntøy og barnehage? Hva med bind, barbersaker, matkonsum og fritid? Det er vel ikke så mange 5-åringer som konfirmerer seg heller?

Vel i havn, ni måneder seinere enn planlagt økning og med en sats under halvparten av hva man fikk gjennomslag for, kommer tidenes nyhet.

Gled dere, dere med barn under 6 år, dere har fra 1. september råd til å abonnere på lokalavisa. Men ikke så mye mer. Hvis dere deler de 300,- kr på 4 uker, så kan dere hver uke kjøpe en halv kinobillett.