Ubåten U-864 ved øya Fedje

I 16 år har menneskene ved øya Fedje ventet på et svar om nazi ubåten som er full av kvikksølv. Det er igjen bestilt rapport av regjeringen og ubåt vraket ligger på 150 meter dybde uten for Fedje. Ubåtvraket inneholder store mengder kvikksølv ei av verdas farligste gifter og den har lagt der i over 70 år. Gravide kvinner ble advart av mat tilsynet om og spise sjømat fanget ved vraket.

Etter hele 15 år med vurderinger hvordan håndtere ubåtvraket landet regjeringen at de skulle la det ligge på havbunn og dekke det til.

Kystverket har lyst ut en konkurranse og få jobben etter oppdrag fra samferdselsdepartementet

Denne gangen skulle regjeringa sjå nærmere på en sikker måte å håndtere ubåtvraket. Arbeidet er satt på vent en skal se om en finner en tryggere teknologi som gjør at vraket kan fjernest.

Dette er en miljøbombe som vil få konsekvenser for samfunnet og håpet er en bedre teknologi som gjør gjør det mulig og fjerne vraket. 65 tonn med kvikksølv blir liggende regjering feier ubåtvraket under teppet. Det er sterke meninger etter regjeringa i stats budsjett som løyvde 30 millioner til og dekke over kvikk sølv ubåten. Menneskene i havgapet i Fedje lever i frykt for hva som vill skje med miljøet og fremtiden for dem som kommer etter.

Kvikksølv forurenser sterkt tenk om dette sprer seg , folk har også sine arbeidsplasser her. Det kan og ende opp med nevrologiske skader om det sprer seg, noen må gjøre noe nå for fremtiden og menneskene der. Føler det er mye ansvar fra skrivelse noe må gjøres nok er nok

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *