Politikerforakt, maktarroganse og forskjellsbehandling.

Vet ikke helt hvor jeg skal begynne her, men måtte vente noen dager før jeg skrev noe, fordi jeg er så glødende forbanna! Beklager på forhånd at innlegget kan være noe usammenhengende, det er skrevet i affekt. (Dere skulle sett første utkast…)
Og jada, et typisk I-landsproblem dette, men man er seg selv nærmest, og har et iboende ønske om å bedre sin egen families livs- og bosituasjon. Frustrende å bli motarbeidet av kommunen man er bosatt i og betaler skatt og avgifter til, i bøtter og spann.

Historien kort fortalt, og illustrert:

Halvannet år siden vi søkte Plan- og Bygningsetaten i Bergen Kommune om å få lov til å bygge en liten innfelt takterrasse, her i Absalon Beyers gate 11.
Et Bergenshus fra 1899 som det går 13 på dusinet av i byen.
Mandag denne uke kom avslaget i posten, etter å ha blitt behandlet av politikerne i Utvalg for miljø- og byutvikling. Hjalp lite med advokat og personlig oppmøte under deputasjon.
Bare FNB stemte i vår favør! Til og med Høyre stemte mot å gi oss medhold:( Ingen stemmer til de lenger…
Søknad/avslag skal også behandles hos Fylkesmannen, men har absolutt ingen tiltro til at vi får medhold der 🙁

Vi elsker det å bo i sentrum med nærhet til alt, og uten det å være avhengig av bil i det daglige. Det vi savner er en beskjeden, privat liten uteplass med litt sol og utsikt.
Ingen naboer har hatt noen innvendinger, og de fleste familier som bor i området setter pris på de som faktisk vedlikeholder og utvikler egen bolig. Er nok av gamle Bergenshus i området som forfaller, har blitt oppkjøpt av bolighaier, seksjonert og blir utleid på kort sikt, til studenter, Airbnb etc. Noe som forsøpler, ikke bare vårt område, men dette er en gjennomgående trend i hele Bergen Sentrum. Er en kjensgjerning at de aller fleste som leier, gir en stor F i lokalmiljøet, og tar ikke ansvar for de enkleste ting forbundet med det å leve og bo. Les: vaske/spyle, måke/strø. Plassere boss i gaten(møbler etc. ved utflytting), sette fram og tilbake bosspann. And the list goes on…


Og så har du oss da; idiotene, som er opptatt av å ha det pent og ryddig rundt oss, som gang på gang må ta ansvar utover egen eiendom.
Og de som leier ut er kun interessert i maks profitt pr.kvm., og eiendommene står til forfall, uten at kommunen griper inn angående det. Uforståelig spør du meg.

Åpenbart en villet politikk av dagens Byråd og politikere generelt i byen. Dette i skarp kontrast til ytret ønske om å tilrettelegge for at barnefamilier skal bli boende.
Nå må dere for faen våkne opp og se hvilken vei utviklingen går!! For en gjeng med udugelige mennesker som styrer denne byen. Null respekt for politikere her i gården! Det eneste de klarer er å øke skatter/avgifter/gebyrer, og å si konsekvent nei til private initiativ.

Vi følger oppfordringer, som mange andre, med å kildesortere/resirkulere, bruke mindre strøm, kjøre mindre bil etc. Føler man gir og gir, og får faen meg ingenting tilbake, av de makt- og posisjonskåte, løgnaktige menneskene som er valgt til å være våre tjenere.(Som Erik Bye så riktig sa).

Argumenter om at vår lille innfelte takterrasse er et stort og estetisk stygt inngrep, faller på sin egen urimelighet.(se bilder av tillatte prosjekter i nærområde som viser dobbeltmoralen her. Hvordan kan man tillate dette, for så å nekte oss?!
“Tiltaket bryter med taklandskapet? Nei, det gjør det ikke! Se hvordan taklandskapet ser ut idag da; er ikke ett eneste tak som er likt. Trodde mangfold var noe som var ønsket jeg? Så feil kan man altså ta!

Mitt store ønske er at noen i journaliststanden begynner å grave på jakt etter korrupsjon og kameraderi i ulike etater i Bergen Kommune. Man må åpenbart ha politiske verv, mye penger eller gode bekjentskaper for å få lov til noe i denne byen. Og slik kan man ikke ha det. Stor forskjell på Kong Salomo og Jørgen Hattemaker, DET er åpenbart.
Her har vi fulgt spillereglene og betalt i dyre dommer bare for å få søke til kommunen, + arkitekt- og advokatutgifter, tilsammen et sekssifret beløp. Så gidder den gjengen ikke engang å komme opp til oss på befaring! Dra no ræven ut av kontorstolen og vis oss litt respekt for f…!!

Med så mange lignende takterrasser i området og i byen generelt, så trodde vi at dette ville være en grei sak å få igjennom. Da viser det seg at mange bare har tatt seg til rette, og bygget terrasser uten godkjennelse! Og blir premiert av kommunen, ved at man gjør absolutt ingenting med det! Ingen konsekvens får det.
De har ikke kapasitet til å føre tilsyn.(m.a.o. de gir f…!).
Men rett skal være rett: kapasitet har de definitivt IKKE, ikke i noen som helst betydning av ordet. Det er vel tilstrekkelig bevist og belyst gjennom media den senere tid…

Snakk om å føle seg(unnskyld uttrykket), pisset på!
Denne behandlingen finner vi oss faktisk ikke i!!
I gaten nedenfor oss fikk de ifjor godkjent å sette inn Velux terrassevinduer?? Bryter ikke det med takvinklene da? Og de går utover!! Vårt tiltak blir mindre synlig, og er etter vår subjektive oppfatning, langt mindre sjenerende.
Følger husets opprinnelige takvinkler og man vil ikke få gjenskinn i vinduene.
Men neida, dette var ikke selvsagt sammenlignbart iflg. kommunen??

Og se eksempelvis hva de har tillatt av nybygg med moderne arkitektur midt i gammel bebyggelse, i Persenbakken og Wesenbergsmauet.
Et par gater bak oss, i Sophus Pihls gate, har kommunen godkjent et titalls balkonger(ferdigstilt 2018).

Og bygget i Håkonsgaten/Vestre Torggaten der BA skal flytte inn? Fasadeendring på et verneverdig bygg som er eldre enn vårt.
Kan det virkelig være lov? Her er det noen som kjenner noen, det er garantert!!
Her er “Vill Urbanisme” tilsynelatende helt greit.

Nei, forstå den den som kan…:(

Sorry Byantikvar, man kan ikke skru tilbake tiden, og få det slik det var i 1870-90 årene. Presedens for å tillate takterrasser er satt for mange mange tiår siden.
Kan ikke være slik at man er “uheldig” når man søker under nåværende regime og får avslag, for så etter neste valg med forhåpentligvis et borgerlig flertall, får tillatelse. Kan ikke drive å forandre spillereglene på den måten, og forskjellsbehandle folk på denne måten.

Og samme gjengen vil ha Bybane over Verdensarvstedet Bryggen?? Kulturkrasj de luxe! Og så får ikke vi bygge en 8kvm innfelt takterrasse som INGEN ser fra andre steder i byen…
“Det bryter med miljøet? “Fjernvirkning? I dear you; se om du kan spotte vårt hus på bildet fra Bontelabo eller fra innseilingen…

For noe forbanna tullpreik. Hvor dum og negativt innstilt går det an å bli?? Hvem er det man tar hensyn til her? For det er f… meg ikke innbyggerne i denne byen:-/

Paradokset er at for oss ville det vært enklere å selge, seksjonere opp, og få 3-4 hybelleiligheter i stedet. Da får vel kommunen det sentrum de ønsker.

Nei, det er faen meg ikke noe fritt og demokratisk land vi lever i lenger, der partier rundt sperregrensen har bestemmelsesrett.
Man er definitivt ikke herre over egen eiendom og eget liv, det er sikkert!
Selvsagt ingen menneskerett å bo her vi bor, og vi blir dessverre på sikt, tvunget ut av byen, for å få realisert vår drøm om en liten uteplass for vår familie. Som ikke hadde plaget noen på noen som helst måte.
Det er synd, ikke bare for oss og barna, men for Bergens sentrums framtid.
Skam dere for en urimelig forskjellsbehandling!! @bergenkommune og @fylkesmannenivestland !!:-/
@neikommunen Bergen #bergenkommune

Sånn, godt å få det ut:-)
Vi kommer ikke til å gi opp, men fortsette å kjempe til absolutt siste ankeinstans er nådd, og alle ting er prøvd ut. Noen som vet hvem man ev. kan bestikke? 😉

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *